Kampanj

”Ge som gåva det ni fått som gåva!” Matt 10:8

Vårt stöd från Åredalen behövs

Grekland är en av de stora portarna för flyktingar in i Europa - över 1 miljon från 2015 fram till nu. Många får stanna på ön Lesbos och bo i flyktingläger. Ett av de största flyktinglägren, Moria, brann ner i slutet av sommaren och 12 000 människor har behövt fly från lägret. Alla flyktingar som kommer till Grekland får inte plats i läger utan tvingas bo på gatan. Många är barn utan föräldrar.

Nu omplaceras flyktingar från Lesbos till fastlandet och kyrkor från städer som Aten och Tessaloniki rapporterar att behoven är enorma.  Det är inte lätt för hjälporganisationer att arbeta under Corona epidemin så det finns väldigt lite hjälp att få som flykting.  Det positiva är att på fastlandet finns kristna församlingar som längtar efter att få hjälpa dessa människor.

På grund av covid-19 är situationen redan tuff för församlingarna som själva kämpar för att överleva finansiellt, men som dagligen möter människor i stora behov. Så med den här insamlingen kan vi vara med och underlätta församlingarnas kamp att bistå med mat, vatten, filtar och tak över huvudet till människor som förlorat allt. Vårt stöd från Årdedalen behövs för församlingarna skall kunna hjälpa fler!  Visst är det häftigt att vi kan hjälpa Greklands kristna att hjälpa de som har det väldigt svårt just nu!?!

Jag och mitt hus - Challenge!

”Ge som gåva det ni fått som gåva!” Matt 10:8

Vi kan träna på att lita på Gud och ge vidare av det vi fått. Gud var så klurig när han skapade oss att han gav oss olika saker att vara bra på. Någon är kanske så modig och har svårt att vara stilla så att man lika gärna kan åka till Grekland och hjälpa flyktingarna där med sina egna händer. De flesta av oss behöver stanna, och då är det bra att någon är bra på att baka goda julkakor som andra får köpa och äta upp och skicka iväg vinsten till Greklands kyrkor. En annan är bra på att börja jobba extra som barnvakt så man kan samla in pengar. Kanske någon vill auktionera eller sälja någon pryl och bidra med vinsten till Greklands flyktingarbete. Hur kan du/ni som familj vara med att bidra till vår kyrkas insamlings-challenge?

HUR GÅR INSAMLINGEN TILL?

UTOMHUS-JULMARKNADEN 6/12 inställd pga nya Covid-19 restriktioner!

Istället får vi använda den digitala plattformen att sälja dina loppisprylar eller auktionera ut spännande saker, julklappar, hantverk (din fantasi sätter gränserna). Tips på hur detta kan gå till är: Lägg ut din pryl/grej/sak på tex Facebook gruppen "köpes/säljes/bortskänkes Åre" eller liknande och lägg till PRODUKTMÄRKNING "Flykting Grekland" (glöm inte att aktivera med plustecknet) och ange betalning direkt till Bykyrkans swish nummer, alt förmedla betalningen själv. Märk all betalning till insamlingen "flykting Grekland".
Swish: 1234193405
 Bg: 5699-0294

Bykyrkan förmedlar dessa medel vidare den 18 dec via organisationen PMU!

För frågor, tag kontakt med Anna Camnerin