Stöd "After schools" insamling till Laos!

I det lilla landet Laos har corona-pandemins hårda restriktioner gjort det otroligt svårt för de fattigaste människorna. Maten inhandlas på matmarknader, matbutiker finns inte utanför huvudstaden. Isoleringen har gjort det omöjligt för invånarna att både sälja och inhandla varor. Många är daglönare och är nu helt utan inkomst och mat. Vår svenske vän Samuel bor i Phon Hong i Laos och har tillstånd att resa till huvudstaden där inköp av basvaror kan göras. Men för att ge många människor flera mål mat om dagen behöver vi bidra med pengar! 

After school är en verksamhet för mellanstadiet barn som träffas varje onsdag efter skolan på Bykyrkan. Nu har de bestämt sig för att samla in så mycket de kan till dessa hungriga Laoter i Phon Hong! 

En loppis genomfördes på mors dag och samlade in 10500kr. Än kan du stödja insamlingen via bidrag eller handla på våra Facebook annonser på Åres köp och sälj sidor!Använd swish 1234193405 eller bg 5699-0294 och märk "mat till Laos".

Vill du sälja något till förmån för detta ändamål, bara gör det och skänk pengarna eller hör av dig till Anna på 0722405788.


Inblick i Phon Hong

Flickan i munskydd är 17 år. Hon har 3 barn som hon inte kan försörja nu när matmarknaderna inte tillåter försäljning. Här lämnar Samuel och hans fru Touk över mat de kunnat handla i en matbutik i huvudstaden Vientiane. Barnen går omkring i skogen och letar örter eller annat ätbart att sälja längs med vägkanten. Bilden till höger är insekter som barnen samlar för att äta.