Nu pågår utdelningen av  Boken om Hopp - NT i Sverige

Boken om Hopp är ett Nya Testamente med hoppfulla livsberättelser i början och slutet.

På 1800-talet berördes hela Sverige av en ”läsarväckelse”. Svenskarna började läsa Bibeln och en väckelse så kraftfull väcktes så gamla normer och system som kvinnors rösträtt och destruktiva mönster som Sveriges djupa alkoholisering kunde bekämpas. Frikyrkans växt och samhällsengagemang har satt många goda spår och värderingsramar för hela vår samhällsutveckling.

Nu börjar det visa sig att Sveriges välfärdssystem står i låg beredskap kring och dagens utmaningar: psykisk ohälsa, ensamhet, integration av krigsdrabbade och spåren av Covid-19 pandemin. Guds ord på allas köksbord, kan vara en del av det vi behöver för att möta vår tids utmaningar. Alla är värda att ha Guds ord tillgänglig i sina liv!

Hur går detta till?

Vår lokala satsning är del av en större vision som bärs utav Brevlådemissionen! Volontärer från Brevlådemissionen kommer tillsammans med Sveriges lokala församlingar dela ut Boken om hopp till alla hushåll i Jämtland, Medelpad, Hälsingland, Härjedalen! Enorma områden och en jättestor utmaning!
V 28, 2021, kommer några av Brevlådemissionens summercamp vara i vårt närområde och stötta utdelningen till våra grannar. Då får vi tillsammans genomföra detta uppdrag. Självklart kan vi dela ut biblar även efter denna vecka när vi är tillbaka från semestern! Alltså hänger detta inte på att vi alla är samlade v 28. Tillsammans med bibeln kommer en hälsning från våra lokala kyrkor med förhoppning att via QR-kod även kunna ge mycket mer, som tex inbjudan till alpha och/eller äktenskaps kurs, bibel-läsningstips etc.

I Åre kommun fins 4350 hushåll. I Undersåker (brattland-vålådalen-nyland) finns 600 hushåll. Varje bibel kostar 16 kr st.
Bykyrkans behöver köpa in 600 biblar+200 barnbiblar för att nå till alla hushåll,
kostnad ca 12800kr. Fler lokala församlingar är med i denna utmaning och tillsammans kan vi förse Åredalen med Guds ord. Om insamlingen överskrider 12800kr kommer överskottet gå till områden som inte har täckning av en lokal församling.

Vill du delta på annat sätt än ekonomiskt så gör dig hörd på info@bykyrkan.se eller ring till någon av ledarna i kyrkan!

GE DITT BIDRAG!

Märk "Bibel"
Swisha 1234193405
Bg: 5699-0294

Insamlingstips:
  • Gör en vårrensning och sälj på fecebook.
  • Gör personliga familjeutmaningar med gemensamt insamlingsmål
  • Gör ett uppehåll i ett vardagligt inköp (tex godis) och lägg de sparade pengarna till insamlingen
  • Gör en rörelseutmaning (cykla, spring...) och skaffa sponsorer per avverkad km.